“Barbie” s-a transformat total … cum arată acum păpuşa care ne-a marcat copilăria?

De zeci de ani, păpuşa Barbie a fost jucăria preferată a fetiţelor de peste tot din lume. Nu cred că e vreo fetiţă care să nu fi avut sau măcar auzit de legendara păpuşă.

O jucărie pe care am iubit-o copil fiind, am ajuns să o privesc cumva diferit ca adult. Spun asta, pentru că ceea ce face această păpuşă celebră, este forma fizică perfectă a modelului. Practic toate păpuşile, blonde sau brunete, aveau 90-60-90, picioare înalte şi talie de viespe şi musai o dantură impecabilă.

Nu este greşit să promovăm un aspect sănătos însă este foarte periculos să îndoctrinăm fetiţele( cu mintea ca un burete) că acela este tiaparul de frumuseţe la care trebuie să se raporteze. Nu toate femeile pot avea picioare lungi (pentru că ce să vezi, mama natură ne-a făcut diferite) sau sânii mari ori părul lung şi blond. E ok şi să ai un corp androgin, iar dacă nu ai 1.75 nu o să crape pământul. Frumuseţea unei femei stă în micile chestii care o fac specială, care o deosebesc de restul turmei, asta poate să însemne un pistrui pe obrazul stâng sau picioare mai groase. Well, you get the point.

Compania care a creat păpuşile care s-au vândut în sute de milioane de exemplare de-a lungul anilor, ne-a îndoctrinat voit sau nevoit.

Toate fetiţele vor să fie precum barbie, iar idealul unei familii perfecte alcătuite din Ken and Barbie, a dat multe bătăi de cap psihologilor.

Ca să revenim la ideea materialului de azi, după ce anul trecut, vânzările păpuşilor Barbie au scăzut cu 14 procente la nivel mondial, producătorul păpuşii s-a gândit că e nevoie de o reinventare a brandului şi bine a făcut.

Astfel apare în scena, Barbie cu trup de femeie normală. Noile păpuşi vor avea 24 de freze diferite, vor exista Barbie afro, cu părul roşcat şi chiar şi unele cu părul albastru, destul de departe de tiparul clasic al păpuşii Barbie.

Brusc noile jucării vor avea forme, vor exista versiuni înalte sau mai puţin, potrivite pentru toate tipologiile feminine.

Pentru a celebra acestă schimbare importantă, prestigioasa revista “Time” a pus noua păpuşă, pe copertă.

Great news!

Barbies-realistic_3559426b
Curved Barbie Dalls
mattel-debuts-a-new-and-updated-barbie-check-out-the-curvy-petite-and-tall-barbie4
Curved Barbie Dolls

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s