Risotto cu creveţi, dovlecel, parmezan şi piper proaspăt…un risotto de te lingi pe degete

Gătitul e o artă, you either love it or you don t. Nu mai e cazul să vă spun cât de mult îmi place să gătesc, că e de prisos. Zilele acestea citisem un articol despre cât de mult contează orezul atunci când faci un risotto şi mi-am propus să încerc. Am luat un orez cu bob rotund şi trebuie să vă spun, că într-adevăr a făcut diferenţă.

Ingrediente:

o cană de orez (pentur două porţii)

un dovlecel mic

15 buc creveţi medii

50 gr parmezan

un cub unt (vreo 15 gr)

500 ml supă de pui

o ceapă

sare, piper verde proaspăt

puţină zeamă de lămâie

Într-o tigaie pui ceapa să se călească puţin în unt, apoi pui orezul. Laşi pe foc mic vreo ptatru minute, apoi torni peste supa de pui şi şi laşi la foc mic.

20151016_193012-01

Între timp tai dovlecelul şi pregăteşti creveţii. Eu i-am lăsat să stea puţin în ulei de măsline cu lămâie şi puţin pepperoncino, aşa pentru un plus de savoare. După vreo 10 minute de când se află orezul pe foc (timp în care învârţi periodic în oală), pui dovlecelul. E momentul să arunci şi puţin parmezan şi mai completezi cu apă dacă e nevoie.

20151016_194002-01

E momentul să pui creveţii. Ai grijă să îi pui chiar pe final, deaorce nu au nevoie de mai mult de trei minute pentru a fi gata. Pui restul de parmezan şi  pui puţină zeamă de lămâie (e opţional, mie îmi place că îi dă un plus de savoare) şi mai laşi pe foc cele trei minute. Stingi focul şi laşi să se odihnească şi să se îmbine aromele preţ de cinci minute. Sare şi piper pui după gust iar în farfurie poţi arunca dacă ai, câteva fire de pătrunjel.  Eu am pus piper proaspăt  verde, îi dă un plus de savoare, crede-mă. Dacă ai făcut totul corect atunci înseamnă că ai obţinut un risotto cremos şi foarte aromat, în care iuţeala din pepperoncino se îmbină perfect cu aroma de lămâie.

20151016_194729-01

Nu uita să savurezi cu cei dragi

Cooking is an art, you either love it or you don t. I don t need to tell you anymore, how much I love to cook, beacuse i do. These days I read an article about how important is the you choose, when you make a risotto rice and I wanted to try. I took a round grain rice and I must say, it really made the difference.

Ingredients:

a cup of rice (two servings)

a small zucchini

15 pcs medium shrimp

50 g parmesan

Cube butter (about 15 gr)

500ml chicken stock

an onion

salt, fresh green pepper

a little lemon juice

In a pan put a little onion in butter to harden, then the rice. Let simmer about four minutes, then pour over the chicken stock and let simmer.

Meanwhile cut the zucchini and prepare the shrimp. I I allowed to stay a bit in olive oil and a little lemon zest pepperoncino, to add more flavor. After about 10 minutes when the rice is on fire (during which periodically turning the pot), put the zucchini in the pan.  It’s time to throw and a little Parmesan cheese and fill with water if necessary.

It’s time to put the shrimp. Be sure to put them at the end beceause they need no more than three minutes to be ready. Put the rest of  parmesan and the lemon juice (is optional, I love it because it gives extra flavor) and let it on boil for three minutes. Turn off the fire and let it rest and flavors combine for five minutes.

Put salt and pepper the way you like it, and if you want you can throw a few threads of parsley. I put fresh green pepper, because it gives extra flavor, believe me. If you did everything correctly then it means that you get a creamy risotto and very aromatic, the swiftness of pepperoncino blends perfectly with the flavor of lemon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s